Workshops

Workshops

Wijzer worden – met én van elkaar!

Hoe werf je de beste mensen? Hoe begeleid je ze op de werkvloer, zodat ze het beste uit zichzelf en uit hun functie halen? Het zijn uitdagingen waar elke ondernemer mee te maken heeft. Repay HRM zet haar jarenlange ervaring in personeelszaken graag in om jou te helpen. Met prikkelende, interactieve workshops over werving, selectie en personeelsmanagement. Het doel? Jouw dé tools in handen geven om meer uit je mensen en je organisatie te halen.

Repay HRM verzorgt sinds 2005 HRM-dienstverlening voor ondernemers en is inmiddels een top-10 speler in Nederland. Deze schaalgrootte geeft ons de kans te investeren in kennis. En daar profiteer jij gewoon van mee, bijvoorbeeld als je deelneemt aan onze interessante workshops.

Tijdens deze workshops ga je op dynamische wijze aan de slag met verschillende thema’s binnen HRM, vanuit de theorie én de praktijk. Je leert nieuwe praktische methodes. En vanzelfsprekend is er veel ruimte om ervaringen te delen. Zo worden we wijzer – met elkaar én van elkaar. Na afloop van de workshop heb je alle kennis in huis om dat HRM-probleem waar je al een poosje mee rondliep te tackelen.

Over de trainer

Roberto van Rikxoort begeleidt de workshops. Roberto heeft veel ervaring in management en HR. Hij werkte onder andere als commercieel manager en corporate HR-development manager en hij voerde succesvol diverse ontwikkel- en HR-trajecten uit, ook binnen Repay HRM. In 2010 startte hij zijn eigen bedrijf en maakte hij de switch naar coaching en training. Roberto is sinds 2013 als trainer en coach verbonden aan Repay HRM. Hij deelt zijn kennis en ervaring graag met jou tijdens één van de workshops.

Deelnemers ervaren Roberto’s workshops als inspirerend. De sessies worden praktisch ingevuld en op een persoonlijke, betrokken manier gepresenteerd.

Over de workshops

Repay HRM organiseert meerdere keren per jaar een kosteloze workshop, in drie verschillende thema’s.

Workshop 1: Werving & selectie: vind het juiste personeel!

Goed personeel vinden en aantrekken blijft een uitdaging voor iedere ondernemer. In deze workshop leer je hoe je jouw kansen vergroot op het vinden van dé perfecte nieuwe medewerker. De volgende onderwerpen komen aan bod:
• Hoe schrijf je een opvallende vacaturetekst en taakverdeling?
• Hoe voer je een effectief selectiegesprek?

Workshop 2: Praktisch leiderschap: zó begeleid je medewerkers

Het aansturen, begeleiden en ondersteunen van medewerkers is een taak die veel voldoening kan geven. Je moet echter ook wel eens een onverwacht, moeilijk of onprettig gesprek voeren. In de workshop ‘Praktisch Leiderschap’ leer je wat te doen in verschillende situaties en welke gesprekstechnieken je kunt inzetten.
• Wat is managen? Welke rollen vervul je als manager?
• Situationeel leiderschap, welke stijl past bij je medewerker?
• De weg naar verbetering of verandering (met het 5-C model als praktisch hulpmiddel)

Workshop 3: Beoordelen en bijsturen: zó breng je het beste in je medewerkers naar boven

Als ondernemer of manager run je een bedrijf, en je hebt medewerkers om je te helpen bij de dagelijkse gang van zaken. Als leidinggevende wil je dat iedereen op de hoogte is van ‘de bedoeling’, en daar ook naar handelt. In deze workshop hebben we het over verwachtingspatronen en hoe je die optimaal afstemt met je team, zodat je samen toewerkt naar jouw organisatiedoelstellingen.
• Wat verstaan we onder de bedoeling van je organisatie of je team?
• Van dienend leiderschap naar persoonlijk leiderschap van je medewerkers met behulp van prestatiemanagement
• Wat is prestatiemanagement?
• Het concreet maken van de bedoeling door middel van voorbeeldgedrag
• Van gedrag naar ontwikkelpunten naar afspraken en begeleiding.

WORKSHOP 4: Creëren van beweging m.b.v. het 5C-model

Iedere leidinggevende moet naast allerlei zelfstandige activiteiten, horend bij zijn functionele verantwoordelijkheid, diverse processen besturen. Dit kunnen processen zijn met individuen, processen met teams en processen tussen teams.

Het managen van processen gaat altijd via mensen. Zowel in zakelijk als sociaal opzicht wil je als leidinggevende een goede relatie hebben met jouw mensen. Dat dit niet altijd even makkelijk is vanwege de zakelijke belangen en de verschillende doelen en verantwoordelijkheden die je hebt, spreekt voor zich. De uitdaging waar je voor staat is om processen te managen en beweging te creëren, op een wijze waarbij de relatie zo goed mogelijk blijft en de taak zo goed mogelijk wordt opgepakt en uitgevoerd.

In de workshop “Creëren van beweging m.b.v. het 5C-model” staan we stil bij deze uitdagingen. Jij krijgt nieuwe inzichten en handvatten om met de mogelijke spanning tussen relatie en taak om te gaan.


De workshops zijn kosteloos en enkel voor relaties van Repay HRM. Let op: per relatie kunnen er maximaal twee deelnemers aangemeld worden voor de workshop!

Bekijk onderstaande data en schrijf je direct in via de link!

Inschrijven

Meer weten over onze dienstverlening?

Vraag hieronder vrijblijvend meer informatie aan. Wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

inloggen Repay Online