Flexibel ondernemen binnen de landbouwsector 

Tijdelijke krachten inzetten zónder hoge premiestijging

Tijdelijke arbeidskrachten en seizoensmedewerkers in de landbouwsector zijn in 2020 minimaal 6% duurder* geworden dankzij de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). LTO Nederland deelt deze mening en voert actief campagne tegen deze onderdelen van de WAB. De wet is per 1 januari van kracht gegaan en heeft veel ingrijpende gevolgen voor de landbouwsector. Voor tijdelijke arbeidskrachten geldt de hoge ww-premie die ervoor zorgt dat de loonkosten aanzienlijk toegenomen zijn. Ook is de pensioenpremie gestegen naar 25% en betalen werkgevers in de branche in 2021 nóg meer pensioenpremie dan nu al het geval is. 

4 jaar flexibiliteit

Voor veel ondernemers reden om het werkgeverschap uit te besteden aan Repay HRM.  Met de HRM dienstverlening van Repay HRM krijgen nieuwe medewerkers gedurende 4 jaar tijdelijke arbeidsovereenkomsten en zijn ondernemers verzekerd van een vast en laag all-in uurtarief.

*Bron: werktdewabvoorjou.nl

Dé uitkomst

Voor ondernemers in de landbouw

Wanneer medewerkers via Repay HRM aan de slag gaan, werken zij volgens de flexibele bepalingen van de uitzend-cao. Een groot voordeel hiervan is dat je als ondernemer gedurende een langere periode flexibel bent. Als je samenwerkt met Repay HRM, kun je nieuwe medewerkers namelijk tot 4 jaar flexibel inzetten. Dit in tegenstelling tot de 3 tijdelijke arbeidsovereenkomsten die je als werkgever in 3 jaar tijd kan aanbieden aan medewerkers.

Daarnaast werken wij met één all-in tarief. Hierdoor heb je bijvoorbeeld geen ziekteverzuimverzekering meer nodig en krijg je niet te maken met de verhoogde ww-premie. Ook nemen wij de salarisadministratie uit handen en hebben we een deskundige helpdesk waar je terecht kunt met vragen. Op die manier kun jij je weer volledig focussen op jouw onderneming. Wil je meer weten over onze dienstverlening? Onze adviseurs helpen je graag verder.

De voordelen van Repay HRM

Doen waar je goed in bent

Tot 4 jaar flexibiliteit

Nieuwe medewerkers kunnen tot 4 jaar flexibel ingezet worden, zodat jij efficiënter kunt plannen en geen risico’s loopt op loondoorbetaling.

Geen risico bij ziekte

Repay HRM neemt alle verplichtingen over t.a.v. de Wet Verbetering Poortwachter en bij langdurige arbeidsongeschiktheid.

Geen arbeidsrechtelijke risico’s

Bij nieuwe medewerkers heb je onder andere geen omkijken naar de transitievergoeding, Repay HRM neemt dit voor haar rekening.

Enkel de gewerkte uren

Je betaalt enkel de gewerkte uren, bij ziekte en verlof betaalt Repay HRM de medewerker door en ontvang je geen factuur.

Geen salarisadministratie meer

Geen salaris- en contractadministratie en aansluitingen bij de Belastingdienst en pensioenfondsen meer.

Deskundige HR Servicedesk

Onze mensen zijn gespecialiseerd in personeelszaken en kennen meer dan 140 cao’s. Heb je een vraag? Wij helpen je graag!

Vraag een adviesgesprek aan

 

Heb je vragen over onze dienstverlening? Neem dan gerust contact op voor een adviesgesprek. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.