​Praktisch Leiderschap: een geslaagde workshop!

​Praktisch Leiderschap: een geslaagde workshop!

vr 18 jan 2019

Het begeleiden, ondersteunen en aansturen van medewerkers kan veel plezier opleveren. Echter soms kan het ook als minder leuke uitdaging ervaren worden. Hoe pak je bepaalde situaties aan en welke gesprekstechnieken kun je inzetten? Deze onderwerpen én meer kwamen op maandag 15 oktober aan bod, tijdens onze dynamische workshop Praktisch Leiderschap. René Dollevoet van Dentech Beveiliging was erbij: “De workshop heeft me echt een spiegel voorgehouden.”

De workshop heeft een theoretische basis, maar is heel erg interactief. Tijdens de workshop kwamen verschillende onderwerpen aan bod; welke rollen vervul je als manager, welke leiderschapsstijl past bij jou, en hoe verander of verbeter je jouw eigen manier van leidinggeven? “Inhoudelijk zat de presentatie goed in elkaar”, vindt René. “En ik merkte dat de trainer goed wist waar hij het over had. Als deelnemer werd ook verwacht input te leveren en vragen te stellen. Er is bewust voor gekozen om geen casus voor te bereiden, maar om aan de slag te gaan met praktijksituaties die door de groep werden aangedragen. Bij alle besproken situaties paste wel een praktijkvoorbeeld van één van de groepsgenoten; je spart dus direct met mede-ondernemers over uitdagingen die je in het dagelijks leven tegenkomt én leert van de praktijksituaties van groepsgenoten.”

De confrontatie met jezelf aangaan

“Leg je jouw medewerkers jouw visie op, of ga je het gesprek aan? Hoe reageer je als leider op bepaalde situaties? En is die reactie eigenlijk wel geschikt voor deze situatie? Tijdens de workshop word je gestimuleerd direct over dit soort zaken na te denken. Bovendien communiceert iedereen op zijn eigen manier, het is heel verfrissend om te zien dat het ook anders kan. Je kunt wel van jezelf denken dat je goed bezig bent, maar is dat eigenlijk wel zo? Dat is heel confronterend, maar op een heel positieve en opbouwende manier. De trainer helpt je ook zélf tot een inzicht te komen, in plaats letterlijk zijn visie voor te schrijven.”

Voorbereid op diverse situaties

“Ik zou de workshop zeker aanbevelen aan anderen. Vooral omdat ‘ie zo interactief is. Je maakt kennis met allerlei verschillende situaties, ook situaties waar je misschien zelf niet direct mee te maken hebt. Dit kan in de toekomst wel van pas komen. Ieder mens is anders, en het is goed om je te realiseren dat je dus ook niet iedereen op dezelfde manier moet coachen. Iedere branche en ieder bedrijf vraagt een andere benadering. In een kapperszaak of schoonheidssalon ga je anders met elkaar om dan in de beveiliging of in de bouw. In basis is de theorie hetzelfde, maar in de praktijk komt het toch anders uit de verf. En dat is helemaal niet erg. Het is heel interessant om een onderwerp als leiderschap op een ontspannen manier vanuit verschillende invalshoeken te bekijken”, besluit René.

Relatieworkshops van Repay HRM

Hoe werf je de beste mensen? En hoe begeleid je ze op de werkvloer, zodat ze optimale resultaten behalen? Kwesties waar iedere ondernemer tegenaan loopt. Repay HRM zet haar jarenlange ervaring in personeelszaken graag in om jou te helpen. Wij verzorgen daarom iedere maand een prikkelende, interactieve workshop over werving, selectie en personeelsmanagement.

Bekijk het overzicht van de workshops in 2019.

Tijdens de workshop gaan we aan de slag met praktische werkwijzen en we delen handige tips. Natuurlijk krijgen deelnemers ook volop de ruimte om eigen ervaringen met elkaar te delen. Zo worden we wijzer – met elkaar én van elkaar. Schrijf je snel in!Deel deze pagina via: