‘Social media heeft mijn kledingzaak gered’

Praktijkcase: Mathilda Fashion

De pandemie bracht veel ondernemers aan het wankelen. Voor kledingzaakeigenaar Mathilda Haarsma geldt gelukkig precies het tegenovergestelde. Sinds ze op maandagen live gaat op Facebook, rinkelt de kassa harder dan ooit.

Bron: Repay Magazine 2022

Social media

De deuren sluiten door corona? De Friese Mathilda Haarsma – recht voor z’n raap en opvallend vrolijk – had in het begin van de pandemie géén idee wat ze moest doen. Al 12,5 jaar bestierde ze met veel succes haar winkel, de laatste jaren in het Friese dorp Buitenpost. Hoe nu verder? De rompslomp van een webshop zag ze in elk geval niet zitten.

Mathilda: “Mijn collega Anouk opperde dat ik live-uitzendingen moest maken op Facebook. Mijn eerste reactie? Héél hard lachen. Ik vond het een idiote gedachte, ik met mijn Friese accent. Wie wil daarnaar luisteren?” Toch besloot ze uit haar comfortzone te gaan en het gewoon te proberen. “We zijn nu twee jaar verder. Ik heb 11.000 volgers en gemiddeld 500 kijkers waarvan bijna iedereen overgaat op koop. We zetten op maandagen meer om dan opgeteld in de rest van de week.”

‘Zeg nooit: ik kan het niet. Er is altijd een manier om je geld te verdienen. Soms moet je alleen even buiten de gebaande paden gaan.’

Mathilda

Eigenaar Mathilda Fashion

Gouden team

Mathilda, die al sinds de start van haar bedrijf met Repay HRM samenwerkt zodat ze geen omkijken heeft naar de salarisadministratie, laat in de wekelijkse Facebook-uitzending tientallen kledingstukken zien die de kijkers kunnen kopen. De rest van de week is ze met haar team razend druk met pakketten versturen. “Ik vraag veel van mijn collega’s”, beaamt ze. “Ook zij staan in de spotlight in de Facebook-uitzendingen. Ik ben ze allemaal heel dankbaar.”

Voor ondernemers die het even niet meer weten, heeft ze één gouden tip: ‘Zeg nooit: ik kan het niet. Er is altijd een manier om je geld te verdienen. Soms moet je alleen even buiten de gebaande paden gaan.’

Samenwerken met Repay HRM

Wil je net als Mathilda samenwerken met Repay HRM, zodat je geen omkijken meer hebt naar personeels- en salarisadministratie? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan. 

Vraag een adviesgesprek aan

 

Heb je vragen over onze dienstverlening? Neem dan gerust contact op voor een adviesgesprek. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.