Hoe zorg je als werkgever voor een gezonde werk-privé balans? 5 tips

Ongunstige werktijden, altijd bereikbaar moeten zijn of een hoge werkdruk. Het zijn allemaal factoren die bijdragen aan een verstoorde werk-privé balans. Een verstoorde balans kan vervolgens weer leiden tot onvrede, een verlaagde productiviteit, stress en zelfs verzuim. Als werkgever is het dus belangrijk om actief bezig te zijn met het verbeteren van de werk-privé balans. Wij geven 5 tips. 

Flexibele werktijden en -plekken

Flexibele werktijden kunnen werknemers helpen om hun werk- en privéleven beter op elkaar af te stemmen. Dit kan betekenen dat werknemers later beginnen, thuiswerken of op afstand werken. Door flexibele werktijden te bieden, kunnen werknemers hun werkdag beter afstemmen op hun privéleven en kunnen ze bijvoorbeeld gemakkelijker de kinderen van school halen of hun ouders verzorgen.

Verminderen van werkdruk

Een hoge werkdruk kan leiden tot stress en kan het moeilijk maken om een goede balans te vinden tussen werk en privé. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat werknemers niet te veel werk hebben en dat de werkdruk gelijkmatig wordt verdeeld. Het kan nuttig zijn om workshops aan te bieden waarin werknemers leren om prioriteiten te stellen, efficiënter te werken of assertiever te zijn.

 

Meer updates ontvangen?

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws en interessante content.


Arbeidsvoorwaarden en leuke extra’s

Het aanbieden van extra voordelen kan werknemers helpen om hun werk-privé balans te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat werknemers toegang krijgen tot coaching met betrekking tot voeding, beweging of slaap. Door werknemers te helpen om gezond te blijven en hun welzijn te verbeteren, zullen ze meer balans ervaren tussen het werk- en privéleven.

Gezonde werkomgeving

Een gezonde werkomgeving kan ook bijdragen aan een gezonde balans. Zorg ervoor dat de werkplek veilig en gezond is, met voldoende licht, frisse lucht en ergonomische werkplekken. Ook kan het aanbieden van fruit en gezonde drankjes bijdragen aan een gezonde levensstijl van werknemers. Door te zorgen voor een gezonde werkomgeving heb je meer kans dat jouw werknemers fitter en gezonder zullen blijven.

Het is belangrijk om jouw werknemers te helpen bij het stellen van prioriteiten en ondersteuning te bieden om werkzaamheden zo efficiënt mogelijk uit te voeren.

Verzekerd van goed werkgeverschap

Als ondernemer wil je natuurlijk doen wat jij het liefste doet en dat is ondernemen. Door samen te werken met Repay bespaar je niet alleen tijd, maar ben  je ook verzekerd van goed werkgeverschap. Zo zijn medewerkers verzekerd van een tijdige en juiste uitbetaling van het salaris en zijn zij collectief verzekerd tegen ongevallen. Als ondernemer blijf je gewoon verantwoordelijk voor de dagelijkse planning en de aansturing van het personeel. Wil je meer weten over onze dienstverlening? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Voorgestelde berichten:

 

Vraag een adviesgesprek aan

 

Heb je vragen over onze dienstverlening? Neem dan gerust contact op voor een adviesgesprek. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.