Specialist Verzuim en Re-integratie

Specialist Verzuim en Re-integratie

Als specialist op het gebied van verzuim en re-integratie houd jij je dagelijks bezig met het optimaliseren van duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers. Dit doe je vanuit een commerciële maar mensgerichte inslag. Toon jij lef, initiatief en ben je op zoek naar een volgende stap in jouw carrière?

Dan is Repay HRM op zoek naar jou!

Hoe ziet je dag eruit?

Je trapt de dag samen met jouw collega’s af met een korte bespreking over de werkzaamheden, jouw doelen en to-do-list voor de dag. Daarna ga je snel aan de slag want om 8.30 uur komen de nieuwe ziekmeldingen telefonisch of via WhatsApp binnen tot 9.30 uur. Je gaat telefonisch het gesprek aan en probeert te achterhalen wat er speelt, is er sprake van verzuim of spelen er andere zaken? Je verwerkt de verzuimmelding in het systeem en maakt afspraken over het vervolgcontact en schakelt met de opdrachtgever, heeft deze aanvullende informatie of bijzonderheden? Even later heb je vervolgcontact met arbeidsongeschikte medewerkers over het verloop van het herstel en maak je concrete re-integratie afspraken. Dit kan zowel telefonisch, virtueel, als face-to-face op kantoor of samen met de opdrachtgever op locatie. Als het nodig is, schakel je met de bedrijfsarts, arbeidsdeskundige of het UWV.

Tussen de middag lunch je samen met jouw collega’s of loop je buiten lekker even een blokje om. Je wisselt elkaar af zodat de afdeling altijd bereikbaar blijft. In de middag heb je gesprekken met medewerkers die frequent verzuimen om duurzame inzetbaarheid te waarborgen. Ook ga je aan de slag met arbeidsongeschikte medewerkers die benutbare mogelijkheden hebben maar waarvoor geen passend werk is bij de huidige opdrachtgever. Je gaat op zoek naar passend werk bij andere opdrachtgevers of prospects, zoekt vacatures, belt bedrijven op, stelt medewerkers voor en doet er alles aan om nieuwe kansen te creëren voor onze medewerkers.

Tussen de bedrijven door heb je interne coaching waarbij je gesprekken terugluistert of een rollenspel doet voor continue zelfontwikkeling. De tijd vliegt en je hebt vandaag veel werk verzet. Als alle geplande werkzaamheden gedaan zijn, sluit je voldaan je computer af omdat je weer mensen in beweging hebt gebracht en hier energie van krijgt.

Ik ben geïnteresseerd! Maar zoeken jullie mij wel echt..?

Je bent fulltime beschikbaar, hebt een HBO werk- en denkniveau en een aantal jaar werkervaring in een soortgelijke operationele verzuim rol. Jouw persoonlijkheid vinden we belangrijker dan jouw ervaring, omdat je zelf de methode bent. Als mens toon je eigenaarschap met jouw doorzettingsvermogen, resultaatgerichtheid, zelfstandigheid en lef waarbij je open staat voor zelfontwikkeling. Je hebt passie voor mensen en bent nieuwsgierig naar wat er speelt bij de ander om te gaan voor duurzame inzetbaarheid vanuit een commerciële inslag. Je gaat door waar anderen stoppen, zowel in de gesprekken die je voert als de oplossingen die je bedenkt. Je krijgt energie van successen en denkt in mogelijkheden.

Over Repay HRM

Repay HRM is een snelgroeiende, jonge en dynamische organisatie met 13 vestigingen door heel Nederland waardoor wij lokaal goed vertegenwoordigd zijn. Repay HRM bestaat sinds 2005 en is in die tijd, met meer dan 12.500 medewerkers in dienst, uitgegroeid tot een van de grootste werkgevers van ons land. Wij zijn actief in meer dan 100 branches en werken samen met meer dan 1.300 bedrijven; kortom een werkgever die klaar is voor de toekomst en investeert in zowel haar externe als interne medewerkers. Voor meer Repay HRM kijk op www.repay.nl

Ik ga solliciteren! Moet ik nog meer weten?

• Overtuig ons door in ieder geval een goed CV te sturen via deze link. De toelichting laat maar achterwege die horen wij liever van jou in een eventueel gesprek!;
• De start van deze fulltime functie is per direct;
• Standplaats is ons hoofdkantoor in Tilburg;
• Wij bieden jou een interessante afwisselende baan in een snel veranderende omgeving, waar je zelfstandig werkt en waar ruimte is voor zelfontwikkeling;
• Een goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden is wat we bieden;
• Sfeer en gezelligheid zijn bij ons net zo belangrijk als het uiteindelijke resultaat. Wij hebben een actieve personeelsvereniging en organiseren regelmatig iets leuks;
• Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact op met Simone Lanslots, Manager Verzuim & Mobiliteit I Register Arbeidsdeskundige via 06 – 42 11 51 00.